Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sorozat az emberkereskedelemről

2008.03.29

 

A Resistiré 2003-ban kikerülte a rózsaszín szerelmi történetet, hogy leleplezze és az emberek tudomására hozza a szervkereskedelmet. 2006-ban a Montecristo felvette a kesztyűt és a klasszikus kalandtörténetet  egy kényes témájú történettel váltotta fel. A Vidas Robadas, mint ennek a trilógiának az állítólagos része, az emberkereskedelemről szól. Pontosabban, a nők prostitúcióra való elrablásáról.

Elég már a mulattatásból. El kell kezdeni egy kicsit tájékoztatni is - mondja Antonópulos. A csatornától megtudtam, hogy ez nem büntetendő. Nem lehet bemutatni, hogy egy nőt prostitúcióra köteleznek. A törvény így védekezik. Ez szörnyű. Noha társadalmilag felszólalunk, vannak, akiknek fogalmuk sincs arról, milyen gyalázat folyik  itt. Azt mondják, egy hatalmas hálózat van, ami eltusolja az emberkereskedelmet, amit néha a sorozatok bátorkodnak bemutatni."

És egy telenovella a megfelelő helye annak, hogy egy ilyen témáról értekezzen?

"Nekem nagyon tetszik, hogy egy sorozat  ilyen társadalmi problémával foglalkozik. Nekem úgy tűnik, hogy az összes dolog, amit le kell leplezni, az utcán hever. És ezt egy sorozaton keresztül elmesélni egy lehetséges formája annak, hogy az emberek ezt képesek legyenek felfogni."

(forrás: Clarin; fordította: Goli)