Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Facu interjút adott a Clarínnak

2008.03.02

 

Én vagyok a világ legboldogabb fickója

A színész, aki májusban lesz először édesapa, holnap, 22 órakor tér vissza a televízió képernyőjére, a Telefé Vidas Robadas c. sorozatával.
Itt beszél élete különleges pillanatáról, szerepéről, a jövőbeni szolidaritási útjáró,, a színházról...és a boldogságról.

Mivel hozzászokott, hogy megmássza az összes útjába kerülő hegycsúcsot, Facundo Arana nem szédül a magasságban és nem fél a kihívásoktól sem. Nemrég tűzött ki zászlót egy olyan csúcsra, amelyre csak kevesen jutnak el: ő a sorozatok galánja, akit mindenki szeret.
Holnaptól kezdve életet ad Bautista Amayanak, a VR főszereplőjének, amely a Telefé főműsoridejében játszott nagyágyú sorozat. És szemlátomást nyugodt, mint a víz.

Személyes vonakozásban sűrű éve van: bemutatott egy filmet barátjával, tervbe vett egy világkörüli jótékonysági repülős utat a Fundaleuval, bemutatkozott a színházban a "testvérekkel", ahogyan ő a kollégáit hívja a Codiciában, beleszeretett María Susinibe és májusban lesz először édesapa. Egy palermói bárban Arana beszél mindarról, ami még előtte van.


- Milyen Bautista, a te szereped?
- Ő egy törvényszéki antropológus, megmentő, akit a kihívások éltetnek. Akarata ellenére belecsöppen egy abszolút szörnyűséges dologba, a nőkereskedelembe. A gúnyneve Amaya, Daniel Amaya után, aki egyike azon hegyspecialistáknak, akik önzetlenül, Indio Iribasszal együtt, lehetővé tették, hogy a hegycsúcson azokat a jeleneteket forgassuk, amelyek holnap lesznek láthatóak (lásd Aventurast...kalandok). Kevéssé ünnepeltek és kis varázslat, amit csinálnak, hogy az ember nagy örömmel kezdje bejárni az utat.

- Kik tartoznak az intim szférájába?
- Az apja, Arturo Bonín, és egy nagyapa Goyo, aki a mi Gogó Andreunk. Gogó őrületes, csodáljuk és hatalmas elégedettségemre szolgál, hogy vele dolgozhatom. (A Muneca Bravaban ismerhették meg őt). Másfelől Brenda Gandini a lánytestvérem, és van még egy fiútestvérem, Fabio Di Tomasso, aki Romina Ricci férje, és kész is..a sorozat. A sorozat sok főszálon fut, és bárcsak valóra válna a jóslat egy kis boszorkánysággal, hogy az embereket érdekelni fogja.

- Felkészültél arra is, ha netán nem így történne a dolog?
- Az hogy minden nap mikor kinyitottad a kaput verőfényes napsütés fogadott, nem jelenti azt, hogy ne találhatnád magad egy nap szakadó esőben odakint. Ilyen az élet. Ha képes vagy ezzel az őszinteséggel és ezzel a kis alázatossággal felfogni azt. Ez minden alkalommal emlékeztet arra engem, hogyan álljak a munkához. Ha ez eszünkbe jutna, tudnánk mennyi szeretettel és odaadással csináljuk azt. Jól tudom, hogy nagyon szerencsés voltam és az eddigi munkáim sikeresek voltak, de ki tudja?

- Milyen lesz a kapcsolatod a másik főszereplővel, Solita Silveyrával?
- Amikor útjaink kereszteződnek ugyanazért a célért fogunk harcolni. Szerepe szerint ő játssza a legbölcsebb karaktert. Attól függetlenül is mindannyian nagyon szeretjük, hogy milyen nagy színésznő.

- Téged legfőképp a sorozat tematikája érdekelt?
- Nem. Azt hiszem mindannyian tisztában vagyunk vele mi a történet maga és meghökkenünk, elborzadunk. Ezeknek a férfiaknak a borzalmas dolgaik emlékztetnek engem a feudális korszak alakjaira, akik elrabolják a lányokat, megerőszakolják őket és akármilyen dolgot művelnek velük. Az ajánlat a Telefétől született, és nekem úgy tűnt segített felkelteni a figyelmemet, amit a munkám méginkább igazol. Ez egy olyan út, amit a Montecristo már befutott, és úgy gondolom nagyon érdekes. De ne ragasszunk cimkét semmire. Nagyon egyértelmű különbségnek kell lennie a demagógia és nemes szándék közt. Nagyon óvakodom attól, hogyha a dolgok nincsenek megalapozva. Az elővigyázatosság még soha nem szült számomra rossz eredményeket.

- Volt aki, beszélt különböző embercsoportokkal a téma jobb megértése érdekében?
- Igen. Az író, Marcelo Camano és maga Solita is ezt tették. Mindig valami hihetőt szeretnénk csinálni, mikor egy történetet mesélünk el.

- A partnered Mónica Antonópulos lesz, akinek ez a főszerep lesz az első. Ez nagyobb felelősség számodra?
- Nem. Ő olyasfajta magabiztossággal rendelkezik, amihez nincs szükség arra, hogy 700 filmben szerepeljen ahhoz, hogy megmutassa, milyen nagyszerű színésznő. Ránézel és lesütöd a szemed a pillantásától. Ez egy olyan szépség tulajdonsága, amilyennel nem találkozol mindennap. Emlékszem, hogy felhívta a figyelmem a munkára, amelyet Luis Rubioval csináltam. Megállt a kamera előtt és minden egyes jelenetsort, amit én kigondoltam csintalanul megcsinált (gesztikulált a kezeivel): micsoda pofon! És nem, nem ő volt, hanem egy színésznő, aki ezt a szerepet játsza. Miután láttam egy sorozatban, nyomoztam utána és tapasztaltnak tűnt. Alighogy ajánlotta őt nekem a Telefé, mint főhősnőt, nekem azonnal zseniális ötletnek tűnt.

- A Te vagy az életemben repülőgépet vezettél, most hegyet fogsz mászni, tevékenységek, melyeket általában csinálni szoktál. Milyen más sport van segítségedre abban, hogy elmesélj egy történetet?
- Sok. Crossmotorral edzem. Arról van szó, hogy Bautista nagy erőfeszítéssel keres egy lányt. És ez nyomasztja, mert akarata ellenére sokkal hatalmasabb érdekeket sért, mint ahogy azt gondolta. Üldözni fogják, hogy megöljék. És hogy megmeneküljön, minden leleményességét latba veti.

- Miért nincs dublőröd?
- Régóta dolgozom az FX-el, egy dublőr és akció specialista vállalattal. És figyelembe veszem, amit mondanak nekem, nem csinálok meg akármit. Motorral nem zsonglőrködöm, mert nem tudok és nem is akarok megsebesülni. Camano sok meglepetést ígért nekem, és nagyon örülök, hogy egy olyan szerepet alakítok, mely előreviszi a sorozatot. Ez egy nagyszerű kihívás. Most lelkesen csinálom.

- És miért azelőtt nem?
- Nem volt elég élettapasztalatom. Ha Padre Coraje 60 éves lett volna, csak akkor csináltam volna meg a szerepet. 

- Dehát fantasztikus voltál. Nagyon kritikus vagy?
- Csak finoman. Nem teszem tönkre magam, mert már van sok ember, akik ezt teszik miattam...

- Azt mondanám, hogy te az a fajta vagy, akit kedvelnek, nem panaszkodhatsz.
- Én ezt az udvarias kritikára értettem. Figyeld meg, hogy sokan sokféle szempontból kritizálnak. Sohasem felejtem el, amikor 99-ben egy újságíró azt mondta, hogy a Muneca Bravaban nagyon sovány (átvitt értelemben) voltam. És én ezt nem értettem, mert azt gondoltam, hogy egy multimilliomos ilyen. Mintha még az összes hajszála is feszült lenne. 4 éve értettem meg, hogy igaza volt.

(forrás: Clarín, fordította: golacsn)