Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Facu a LUZ magazinban

2008.03.01

 

A mi emberünk
Facundo Arana

Március 3-án debütál a VR, a Telefé 2008-as megasorozata, mely olyan összetett társadalmi valósággal és tragédiával foglalkozik, mint az emberkereskedelem. Azonban a galan számára a várakozás nemcsak a munka területére korlátozódik, a tisztatekintetű férfi elkezdte a visszaszámlálást, ami egészen májusig tart, mikor is kislánya a világra jön.

Meg kell hagyni, ő az egyik legjobb kiállású férfi a művészvilágban.És bár ragaszkodik ahhoz, hogy fenntartsa a visszahúzódó imidzsét, általában mégis kompromittálódik különféle szociális okból kifolyólag.35 éves lesz, mondja, olyan gyakorlati értékekkel, mint amiket kifejlesztett (az igazságosság és tisztesség) és talán ugyanerre vezethető vissza a felháborodása amit érez a bolygó gazdagsága iránt, ami érthetetlennek tűnik: "A világ nagyon bonyolult. Nézem a napi híreket. Látok egy hírt és nem tudok mást mondani: Istenem! Miután nyugalmat keresek az Animal Planeten és hallom: " Itt, ahol egy laguna volt, most már csak egy pocsolya van, a globális felmelegedésnek köszönhetően.Aztán, ahol régen egy egész csorda volt, most csak négy elefánt maradt életben. Hová tartunk?Bárcsak lenne valami változás!" de a szőke színész tudja, hogy nem az ő dolga ezekkel az eszközökkel elérni a javulást a saját területén és biztosít afelől, hogy: "senki sem ajánlotta fel nekem, hogy politizáljak, és nem is érdekel. a mesemondásnak szentelem az életem, erre vagyok hivatva."

Mesét mesélni
Bizonyára a szőke a legjobban fizetett a tévénél. És a legsóvárgottabb is az argentin lányok körében, akik már beletörődtek, hogy a szíve foglalt. Isabel Macedoval való 10 éves hosszú kapcsolata után, a múlt évben María Susini modellel kezdett járni. És ahogyan az a sorozatokban lenni szokott, a kezdő kapcsolat egy hirtelen terhesség megjelenésével lepett meg. Régen, amikor még elképzelni sem tudta, hogy az élet egy gyermekkel ajándékozza meg, Facundo csak csendesen álmodozott: "Elképzelem, hogy minden nap együtt vagyok a gyermekemmel, megtanítom beszélni, járni, lovagiasan viselkedni, megünnepelni minden egyes születésnapját. Elképzelem, hogy mindig vele leszek és jópajtása leszek apaként."

Színpadi végszó
Azonban annak ellenére hogy az élete előadása feltehetőleg boldog jelenetekben bővelkedik, a színész mindig is vonakodni látszott, hogy megossza boldogságát, megtalálván a hallgatásban a legjobb szövetségesét.Ezért is választott egy személytelen sajtótájékoztatót 2007.okt.18-án arra, hogy bejelentse a jóhírt: "Szeretnénk mindannyiukkal megosztani a mérhetetlen örömünket. Ez egy hatalmas áldás.Tartózkodást és egy kis türelmet kérünk, lévén hogy a terhesség még nagyon korai.Mindannyiuknak köszönjük a megértésüket és együttérzésüket." Ezután már csak egy pár sor hagyta el a száját a Codicia előadásán a Liceo színházban:"Ez életem leghosszabb kilenc hónapja, ugyanakkor leggyorsabb is.Csupa érzelem." És ennyi.

Egy ütemnyi szünet
A csend közepette, mely magánéletét beburkolja, miközben konzekvens a kemény elhatározáshoz, hogy nem beszél sem párjáról, sem születendő csemetéjéről, Facundo élete a türelem (mikoris májusban María életet ad elsőszülött lányának), a változás (áprilisban örökre búcsút int Richard Romenak, a Codicia beli szerepének) és a szorongás között libikókázik: holnap mutatják be a VR-t (a Telefé produkcióját, melyet Llorente-Villarruel neve fémjelez), a sorozatot, melyben olyan hírneves színészek szerepelnek, mint Soledad Silveyra és Jorge Marrale és amelyben Mónica Antonópulos első főszerepét alakítja majd.

- Miért hagyod ott a színházat?
- Nem vagyok jó abban, hogy két dolgot egyszerre csináljak.Sokat beleadok a munkába és nagyon ki is fáradok. Mielőtt belefogtam tudtam, hogy így lesz, ezért is csak 3 hónapra vállaltam el. Most Martín Seefeld veszi át a szerepet, ami egy nagy megtiszteltetés. Bárcsak öt év múlva is látnám ezt a darabot, nemcsak az átkos üzenete miatt, amit hordoz (mert a fösvénységről szól), hanem mert ez egy nagy színészi kihívás is.

 - Richard Rome, a Codicia-beli szereped egy lelkiismeretlen és perverz ember.Úgy érezted ki kell próbálnod egy ilyen, az általad játszani szokott, jófiús szerepkörtől eltérő szerepet?
- Kipróbálni saját magamat.Mindig! Próbára tenni annyi, mint új utakat bejárni.Kitaposott ösvényen haladni unalmas.Szeretek új kihívásokat találni, kockázatot vállalni.Ha ez nincs így, semmi sem kelti fel az érdeklődésem.

- A sportban való jártasságod is segít a kockázatvállalásban.
- Az ejtőernyőugrás csak akkor kockázatos, ha nincsen tartalék ernyő.Szeretem a hegymászást, de mindig ki vagyok kötve. Az utcán sokkal veszélyesebb sétálni. Szeretem a sportokat.

- Nem a kockázatot?
- A kockázat szimpatikus, igen. Nem azért mert fizikai és mentális kárt okozhat.Nem próbálom ki magam azért, hogy "lássam mennyire vagyok szánalmas?"...ha nem lennék mazohista.

- Személyes kihívásokat is keresel?
- Személyes vonatkozásban nem vagyok annyira tudatos, megpróbálom nem szavasítani és racionalizálni az érzéseimet.

- Bautistával a VR-beli szerepeddel osztozol a fizikai aktivitásban (ő a munkájából kifolyólag, te hobbyból). Ő is egy magányos férfi. És te?
- Őt a magány hatalmába keríti, azok miatt a dolgok miatt, amik a fejében járnak, ez nem egy választás. Én annyira vagyok magányos, mint bárki más.

- Vannak emberek, akik nem tolerálják a magányt.
- Néhányan jobban viselik a magányt, mint mások, de mindannyian magányosak vagyunk, csak vannak akik nem ismerik fel, hogy egyedül vannak.

- És sok ilyen ember van?
- A magánynak ezen a szintjén, mindenki ilyen.

- És milyen a kapcsolatod a munkával?Munkamániás vagy?
- Élvezem a munkát, de beosztom az időmet:nem beszélek úgy róla, mintha egy személy lenne.Ha szörfözöm, szeretek a legnagyobb hullámra koncentrálni.Ha nem így lenne, aggódnék, jól elő kellene készítni a témát, hogy ne teljen el vele az idő.

- Jársz terápiára?
- Nem.

- Nem győz meg?
- Nem hiszek abban, hogy az egész életet terápiákkal lehetne kezelni.De ha segít rendezni a dolgokat és előre haladni, az jó.
Mikor elesel, szükséged van valakire, aki segít visszanyerni az egyensúlyodat.

- A csapások megtörnek, vagy erőt adnak?
- Ha a hasznodra válik, jó az akasztófa.Ilyenek vagyunk. Ha már túlvagy rajta, más szemmel nézed a múltat.

- A kegyetlen média világban mozogsz.Hogyan éled ezt méltóságteljesen túl?
-Vannak csodálatos emberek és én érdekes emberek ezen kis százalékával érintkezem.Nem kérdezgetem magamtól, hogyan éljem túl, inkább azon tűnődöm, hogyan teszik az emberek ezt mindenféle érték nélkül, a tehetség nem olyasvalami, mint mikor látsz egy BMW-t és azt gondolod magadban: "Megszerzem". Hát nem érted, hogy a BMW-ben is ostoba maradsz? Vannak, akiknek persze ez is megadatott.Az ilyesmi nemcsak a képernyőn történik meg;megesik az életben is.

- Kerülöd a rutint?
- Igen, menekülök előle.Kevéssé vagyok rutinos alkat.Mindenesetre nincs semmi olyan rossz szokásom, ami zavarja az együttélést, vagy bosszantana bárkit is.

- Térjünk vissza a munkára! Natalia Oreiróval duplán verhetetlen voltál. Mit gondolsz Mónica Antonópulosszal is ugyanilyen kémiátok van?
- Mónica káprázatos, a kombináció tökéletes: annyira szép, hogy az már fáj és az ember csak bambán bámul rá; azontúl élvezet vele a munka. Bárcsak működne a mágia. Én legalábbis így láttam.

- Most két olyan nő közt vagy, akik valamiben most lesznek elsők.Mónica főszereplőként debütál, és María pedig most tapasztalja meg először az anyaságot.Elvállaltál olyan szerepet, amit nem szeretett volna, hogy eljátsz?
- Inkább a munkámban volt olyasmi, amitől úgy gondoltam vissza akart tartani, és ez azt eredményezte, hogy most ő is repülőgépet vezet.

- És az életedben?
- (mosolyog) Mmmm... Megpróbálok nem beszélni az életemről.

- Konzekvens ember vagy?
- Azt mondanám neked, hogy igen...

- Az apaság utáni vágy régi vágyad?Szeretnél apa lenni?
- Felteszem ahogyan mindenki más is...

- Mi mosolyogtat meg?
- Az hogy élek. Tudván, hogy az idő egyszer véget ér és hogy minden egyes nap számít.Minden egyes pillanatot intenzíven élek meg, ez segít nekem abban , hogy kiegyensúlyozott legyek, mert ha holnap azt mondják nekem: "Két napod maradt hátra" nem fogok lélekszakadva rohanni, hogy alig pár nap alatt rendezzem el az egész életem.

 (Forrás: LUZ Magazin, fordította: golacsn)