Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor a történet a valóságon alapszik

2008.03.24

 

"A Vidas Robadas hozzájárul a bűnmegelőzéshez."

Erről biztosított Susana Trimarco, aki arra vállalkozott, hogy tanácsokkal látja el a Telefé új telenovellájának, a VR-nek a forgatókönyvíróit, mely sorozat a lánykereskedelem történetén alapszik. "Mikor felkértek erre, elfogadtam, mert ez a sorozat hozzájárul a bűnmegelőzéshez." - mondta az a Tucumánban élő asszony, aki még mindig harcol eltűnt lánya megtalálásáért.

A VR a Montecristo nyomdokaiban jár, mely a diktatúra eltűntjeiről szól, és olyan társadalmi problémákat és bűncselekményeket tárgyal, mint az argentin lánykereskedelem.

A Facundo Arana és  Soledad Silveyra főszereplésével játszott  történet  olyan valós tényeken alapszik, melyek jelenleg még nem megoldottak. A sorozat forgatókönyvírói, Marcelo Camaño és  María de las Mercedes Hernando, Gastón Pauls producer közvetítésével felvették a kapcsolatot Trimarcoval és felhasználták tanúvallomásait a történet megírásához.

"Ezáltal szeretnénk lefegyverezni ezt a piszkos üzletágat, mely kizsákmányolja az asszonyokat azért, hogy többé ne döntsék szexuálisan rabszolgaságba a lányokat", magyarázta Marita anyja az  El Liberal de Santiago del Estero napilapnak tett nyilatkozatában.

Trimarco beszélt a telenovella címéről is: " Vidas Robadasnak (Eltűnt életek) nevezték el, mert Solita, miután elmeséltem neki gondjaimat, sírva fakadt és azt mondta nekem: "Nem tudom elhinni, hogy a demokratikus Argentínában megtörténhetnek ilyen dolgok", és én erre azt mondtam neki: "Solita, ez az igazság. Elrabolták a lányom, elrabolták az életem." "Ezután hívtak fel a Telefétől, hogy elmondják, felhasználnák ezeket a mondataimat a telenovella címéhez."

"Amikor az első részt láttam, nagyon-nagyon sokat sírtam, mert visszatekertem. Eszembe juttatta a lányomat, ezt a helyzetet, az eltűnést. (...) Nem tudtuk mit tegyünk, hol és hogyan keressük őt. Ha a mostani tapasztalatom meglett volna akkor, a lányom már előkerült volna." - vonta le a következtetést az anya, aki a 6 éves Maritát gondozza és még mindig várja lánya visszatértét.

(forrás: perfil.com; fordította: Goli)